Moet er een stanslijn, snijllijn of snijtekens in mijn bestand komen?

Er moet een roze stanslijn in het bestand komen. In de instructievideo zie je hoe je deze moet maken, de instructies staan hieronder beschreven. Er moeten geen snijtekens in het bestand komen.

Hoe maak ik een stans (korte uitleg):

• Voor de vorm kies Venster Werkbalken > Geavanceerd.
  • Selecteer de tool (1) Rechthoek of (2) Pen (voor overige vormen), of een bestaand vector object en maak een vorm.
  • Selecteer de gemaakte vorm en geef de lijn de kleur (3) ‘stans’
  • Kies Venster > Lijn > Dikte > Maak dikte 0,2mm (0,567 pt.).
  • Kies Venster Kenmerken > Lijn overdrukken.

Volg vanuit de korte uitleg de punten 1 t/m 4 voor de uitgebreide uitleg:

(1) Rechthoek tool gebruiken:

• Selecteer de rechthoek tool en klik op de plaats waar je de vierkant/rechthoek wilt hebben. Geef de breedte en hoogte op en klik op OK.
  • Bij afgeronde hoeken: kies Venster > Transformeren.
  • Selecteer 'eigenschappen rechthoek' bij hoektype en verander de radius van de hoek naar 2mm (de onderste vier getallen).

(2) Pen tool gebruiken:

• Klik met de pen tool op de plaats waar de stans moet beginnen.
  • Klik steeds om het object heen om de stans te maken.
  • Houd de muisknop ingedrukt en sleep om een bocht te maken.
  • Eindig door weer op het punt te klikken waar je bent begonnen.

(3) Maak een nieuwe steunkleur stans:

• Kies Venster Stalen.
  • Kies = (rechts boven in) Nieuw staal.
  • Wijzig naam staal naar: stans (kleine letters).
  • Wijzig kleur type naar: Steunkleur.
  • Wijzig CMYK naar: C0, M100, Y0, K0.
  • Druk op OK.